Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Συμμετοχή στον "Θαλή" 2009

Tο Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση των πανελληνίων διαγωνισμών που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για τους μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου και όλες τις τάξεις του Λυκείου.
Ο διαγωνισμός του Σαββάτου έχει την επωνυμία «Ο Θαλής», διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείο Παιδείας με προδιαγραφές ανάλογες με εκείνες των Πανελληνίων Εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στο νομό μας θα διεξαχθεί στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα:
α) 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου
β) 2ο Λύκειο Ιεράπετρας
γ) 2ο Γυμνάσιο Σητείας
Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου έχει ενημερώσει σχετικά τα σχολεία και τους συναδέλφους ορίζοντας τις λεπτομέρειες και τις σχετικές επιτροπές.
Οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα το αργότερο στις 8.30 π.μ. του Σαββάτου.
Οι συνάδελφοι μαθηματικοί του Παραρτήματός μας παρακαλούνται να στηρίξουν τον διαγωνισμό παρωθώντας τους μαθητές τους να συμμετάσχουν και οι ίδιοι να λάβουν μέρος βοηθώντας την διεξαγωγή του στα εξεταστικά κέντρα.
Να υπενθυμίσουμε ότι η συμμετοχή των καθηγητών στους διαγωνισμούς είναι εθελοντική και χωρίς καμία απολαβή.
Παρακαλούμε επίσης τους συναδέλφους φροντιστές να διευκολύνουν τη συμμετοχή των μαθητών τους στον διαγωνισμό. Η αποχή των μαθητών με πρόσχημα τα φροντιστηριακά μαθήματα δημιουργεί στρεβλές εντυπώσεις για την εικόνα της μαθηματικής παιδείας σε μεγάλες περιοχές του νομού μας, στερεί τη δυνατότητα από ταλαντούχους μαθητές να αναδείξουν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους και στο Παράρτημά μας να διοργανώσει σημαντικές εκδηλώσεις για την μαθηματική παιδεία και την επαγγελματική ανάπτυξη των μελών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου