Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Μ.ΛΑΜΠΡΟΥ

Θέμα: «Τιμητική εκδήλωση του Παραρτήματος Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας αφιερωμένη στον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Μιχάλη Λάμπρου»


Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009 το Παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) διοργανώνει τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Μιχάλη Λάμπρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Νομού Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο, στις 11.15 π.μ. και θα περιλαμβάνει αρχικά την τελετή ανακήρυξης του τιμώμενου ως Επιτίμου Μέλους του Παραρτήματος, στη συνέχεια ο κ. Λάμπρου θα μιλήσει με θέμα «Μαθηματικοί γρίφοι και παιχνίδια» και, τέλος, η εκδήλωση θα κλείσει με την κοπή βασιλόπιτας για όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο Καθηγητής Μιχάλης Λάμπρου διδάσκει από το 1978 Μαθηματικά στο Μαθηματικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σπούδασε Μαθηματικά στο Imperial College, από το οποίο πήρε και το Master του, ενώ το διδακτορικό του έκανε στο Kings College. Το ειδικό του ενδιαφέρον είναι η Συναρτησιακή Ανάλυση. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε αρκετά ξένα πανεπιστήμια καθώς και σε σχολές επιμόρφωσης καθηγητών. Το συγγραφικό του έργο είναι αρκετά σημαντικό και ποικίλο (από Καθαρά Μαθηματικά, Ιστορία των Μαθηματικών, εκλαϊκεύσεις επιστημονικών θεμάτων, μεταφράσεις, επιμέλειες, σχολικά εγχειρίδια κ.α.).

Η εκδήλωση δεν απευθύνεται σε ειδικό κοινό και θα μπορεί να την παρακολουθήσει οποιοσδήποτε (μαθητές, κ.α.). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Για το Παράρτημα Λασιθίου της ΕΜΕ

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Σταμέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου