Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15-9-2009

15-9-2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι μαθηματικοί του νομού Λασιθίου, για τη νέα σχολική χρονιάς σας ευχόμαστε υγεία και δύναμη προκειμένου να ασκήσετε αποτελεσματικά και με επιτυχία το δύσκολο έργο σας. Στους συναδέλφους που συνταξιοδοτήθηκαν την περίοδο αυτή, ιδιαιτέρως, ευχόμαστε υγεία και μακροημέρευση.

Με την ευκαιρία επιθυμούσε να σας γνωρίσουμε ότι:

  1. Η πρώτη φάση των διαγωνισμών μαθηματικών για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που έχει την επωνυμία «Ο Θαλής» και διοργανώνει η ΕΜΕ κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου σε όλη την Ελλάδα ταυτόχρονα. Ο διαγωνισμός, όπως είναι γνωστό, διενεργείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και σύντομα θα οριστούν οι λεπτομέρειες για τους χώρους εξέτασης των μαθητών και για τις επιτροπές διεξαγωγής στο νομό μας.

Προκειμένου ο νομός μας να έχει αξιοπρεπή εκπροσώπηση σε ένα θεσμό πανελλήνιας εμβέλειας παρακαλούμε ιδιαιτέρως του συναδέλφους της Β/θμιας να ενημερώσουν εγκαίρως και να παρωθήσουν τους μαθητές τους να συμμετάσχουν σ’ αυτόν και τους συναδέλφους φροντιστές να διευκολύνουν τους μαθητές τους την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού.

  1. Το ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) εφέτος έχει θέμα «Τα Μαθηματικά ως παγκόσμια γλώσσα κατανόησης και επίλυσης προβλημάτων» και θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη 13, 14 και 15 Νοεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της ΕΜΕ (www.hms.gr).

  1. Ακόμα, τέλος, επιθυμούμε να σας υπενθυμίσουμε να συστήσετε στους μαθητές σας τα περιοδικά της ΕΜΕ, Ευκλείδης Α’ για το Γυμνάσιο και Ευκλείδης Β’ για το Λύκειο και φέτος. Οι σχετικές παραγγελίες για τα σχολεία του νομού μας, όπως και η τακτοποίηση των συνδρομών σας είναι σκόπιμο να γίνουν από το Παράρτημά μας.

Καλή χρονιά και δημιουργική.

Για το Παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Σταμέλος

Η Γενική Γραμματέας Μαριάνθη Πομόνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου